BBC-rekening

  • BBC-rekening is een beheerrekening voor Bewind Budgetbeheer en Curatele.
  • Het is een beheerrekening uitsluitend voor cliënten van Professionele Inkomensbeheerders. Dit is een inkomensbeheerder die zijn beroep of bedrijf heeft gemaakt van het leveren van financiële zorg.
  • Namens en op verzoek van cliënt kan, door de Professionele Inkomensbeheerder van cliënt, geld worden ontvangen en betalingen uitgevoerd via de BBC-rekening van cliënt.
  • De BBC-rekening is een Duitse IBAN en wordt gefaciliteerd door Banking Circle, onze banking partner.
  • BBC-rekeningen kunnen eenvoudig en snel worden geopend voor alle cliënten van Professionele Inkomensbeheerders.

Innovatief platform
Via ons platform wordt de innovatieve technologie die gepaard gaat met de BBC-rekeningen toegankelijk voor vele partijen. Deze technologie en werkwijze is niet uniek. Het is proven technology die wij nu beschikbaar stellen in Nederland. In Engeland, Schotland en Ierland worden de financiën van meer dan 1 miljoen kwetsbare burgers al jarenlang op deze manier dagelijks beheerd door inkomensbeheerders. De ervaringen hiermee zijn onverminderd positief.

Via ons platform kunnen Professionele Inkomensbeheerder en hun cliënten eenvoudig profiteren van de vele voordelen:

  • Professionele Inkomensbeheerders kunnen eenvoudig en snel beschikken over beheerrekeningen voor hun cliënten via het platform;
  • Professionele Inkomensbeheerders sluiten aan op het platform via de software van hun eigen softwareleverancier.
  • Inzicht & Overzicht is gemakkelijk voor alle betrokken partijen.

 

Klant worden
Professionele Inkomensbeheerders sluiten een overeenkomst met ons, HeyDay Europe Financial Technology en een overeenkomst met onze banking partner. Wanneer je aan de onze gezamenlijke kwaliteitseisen voldoet, denk aan een AFM-vergunning bemiddelen, lidmaatschap van een brancheorganisatie en een gezonde bedrijfsvoering kun je je aansluiten op het BBC-platform. 

 

Kosten
De BBC-rekening is van de cliënt. De maandelijkse kosten van de BBC-rekening liggen in lijn met de kosten van een reguliere bankrekening en worden door cliënt betaald.

De Professionele Inkomensbeheerder betaalt eenmalig implementatie en acceptatie kosten en een periodieke SLA fee per cliënt. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.